Rouwbloemwerk

Het Troostatelier is gespecialiseerd in het maken van prachtige bloemstukken en volgt daarbij de wensen van de klant en geeft hierin advies. Als u dat wil, kom ik bij u langs om het bloemwerk te bespreken.

Daarnaast biedt Troostatelier de mogelijkheid het afscheid van dierbare mensen soms nog net wat warmer en persoonlijker te maken. Met enkele kleine, persoonlijke aanpassingen wordt het net iets mooier! Dit kan door toevoegen van een persoonlijke noot in het bloemwerk of door decoratie op de locatie.

Troostatelier
Troostatelier

Rouwbloemwerk zelf maken

U kunt in het Troostatelier ook als familie of vrienden, onder mijn begeleiding, zelf het bloemstuk maken. We gebruiken hiervoor de workshopruimte bij mij thuis en bij mooi weer maken we het stuk in de tuin, met uitzicht op de Oude Rijn. De ervaring leert dat dit mooie gesprekken en herinneringen op kan leveren. En een zeer persoonlijk bloemstuk. Dit kan een stuk zijn voor de uitvaart of later op een bijzondere dag voor op het graf.

Persoonlijke decoratie bij opbaren of uitvaart

Naast prachtige bloemstukken, kan ik met enkele accessoires een persoonlijke noot toevoegen. Bijvoorbeeld;  zet een mooie vaas met dezelfde bloemen als in het rouwbloemstuk naast de kist. Deze kan later op de spreektafel bij de uitvaart. Het boeket gaat daarna mee met de overledene. Had u er al aan gedacht om een mooi bord met kaarsen op de kist te zetten… Maar er kan zo veel meer…. 

Het Troostatelier verhuurt mooie decoraties om de opbaring thuis of in een rouwkamer mooi aan te kleden. Denk hierbij aan grote windlichten, persoonlijke accessoires of bijpassende groendecoraties. Het zijn maar enkele voorbeelden.

Het toevoegen van een “decorstuk” zal extra warmte en geborgenheid uitstralen. Ik kan me voorstellen dat uw hoofd niet staat naar creativiteit. Samen kunnen we iets passends bedenken.

Ik heb een aantal prachtige accessoires al in huis en hou mijn ogen altijd open voor mooie decoratie. Een persoonlijke noot toevoegen kan er voor zorgen dat u later met een goed gevoel kunt terug kijken op een mooi en warm afscheid.

Troostatelier
Troostatelier

Natuurlijke grafdecoraties

Het uitzoeken, maken en plaatsen van een grafsteen duurt wat langer. Een mooie natuurlijke decoratie kan het graf wat ‘zachter’ maken, voor de periode dat er nog geen steen is. Dan oogt de rustplaats iets minder kaal en is er toch al zorg en aandacht aan besteed. Ook hierin is veel mogelijk.

Bloemabonnementen & Grafverzorging

Troostatelier kan voor u verzorgen dat er op bijzondere dagen als verjaardag, sterfdag of bijvoorbeeld met kerst een mooi boeket of iets van plantjes bij het graf komt. Dit kan afgesproken worden in de vorm van een bloemenabonnement. 

Ook kan het Troostatelier voor u het graf verzorgen. Denk hierbij aan het schoonmaken van de steen en zorgen dat het graf er netjes bij ligt.  

Of misschien wil de naaste familie ook een abonnement afsluiten om degene die achterblijft sterkte te wensen. Bijvoorbeeld 1 keer per maand een mooi boeket, als teken dat er aan iemand gedacht wordt… Het kan zo veel goed doen. 

De vaas kan in bruikleen van het Troostatelier, het gebruik van een eigen vaas is natuurlijk ook mogelijk.

Troostatelier